Geocaching med värmestopp bland terassvärmare, bussar och vänthallar

Jag älskar att vara ute i skog och mark, liksom att vandra omkring i städer. Det kan bli lite trist att bara gå, även om man har sällskap eller musik i lurarna. Med geocaching får man något att göra utmed promenaden eller vandringen och olika mål och delmål. Man får också en plats eller ett område att besöka. Jag tror att många människor går samma rundor år ut och år in, och även om vissa trivs med det så handlar det nog också om att de inte riktigt kommer i väg någon annan stans eller får gjort den där turen till en annan park eller stadsdel. Med geocaching blir du automatiskt rundflyttad, så att säga, eftersom när du tagit alla cachar i ett område är du tvingad att ta dig till ett nytt. På så vis kan man beta av en hel stad med alla dess stadsdelar, parker och grönområden. Eller en skog eller en ö, bit för bit. Och man får alltid se och uppleva något nytt. Nu på vintern är det tuffare dock, trots varma kläder. På senaste turen var den minus 9 så det fick bli värmestopp i en vänthall och på en korvkiosk med terassvärmare. Man kan också värma sig genom att åka buss några hållplatser. Hellre det än plusgrader, regn och lera i alla fall, då man kan få ägna en kvart åt skovård efter varje tur. Jag kan lite ett bra tips när det gäller vandring, se till att ha bra på fötterna! Och ta hand om dina skor eller kängor så håller dom mycket, mycket längre. Jag brukar köpa grejer för skovård på Springyard.com riktigt bra grejer!

Kommentera